lördag 23 januari 2010

Hälften klara ....

Broderierna till Christoffers quilt börjar se sitt slut.. hälften är klara och de andra 8 är färdigritade och broderie är påbörjat:)Det som jag känner att det inte riktigt stämmer är färgerna.. fast jag har köpt de färgnummer som var i beskrivning så märkte jag att pale blue, som jag trodde var en kall och blek blå, var i själva verket kall och blek grön?!! Dark Blue var mörkgrå... ja ja men bra blir det ialla fall och det är huvudsaken..Men jag får nog ändra färgskalan på tygerna jag tänkte ha.. Vi får se när alla broderierna är färdiga så märks det väl... Och apropå Platypus, som jag trodde hette något annat på svenska, heter rätt och slätt .. ja, Platypus, det är den längst ner till vänster med ett jättenäbb... Och när vi ändå är inne på stora näbb så bjuder jag på att mina systrar alltid kallade mig för näbbet när jag var liten.. om jag har jättemun, min sambo påstår att jag INTE har det men så vågar han kanske inte säga som det är för husfridens skull.. ha ha ha...

Dessa två tygpaket har jag beställt av www.lapp-elisa.com visst är dom vackra.. paketet under här ingår i hennes "helggodis".. och visst är det godis för många dessa vackra härliga underbara tygpaketen.. rekommenderar henne varmt om ni är sugna på att sy:)
Dessa tyger har jag tänkt att använda till mitt andra barnbarn, Rebecca, hon har nämnligen en ny säng så det kan ju vara trevligt med ett nytt överkast till den.
I måndags var det dags för första quiltträffen för iår och jösses va många vi blev.. jättekul... Ingegärd på kursen hade med sig en kul grej.. Hon hade sytt 5 block, se länken skogsstjärnorna, i de färger hon tycker om.. och det samma ska vi som ville vara med göra.. tror kanske att jag väljer rosa/gröna nyanser, och så ger jag dom till en utav deltagarna.. då ska den sy ytterligare 5 block i samma storlek och samma nyanser så de matchar med de blocken jag sydde.. de ska den personen lägga i ett kuver så att jag inte ser dom, och ge mitt block vidare till nästa person som är med.. och givetvis gör man ju så med alla som är med i detta... så om vi är 8 pers så kommer vi alltså få 5 x 8 = 40 block var varav 5 har har man sytt själv. Hängde ni med? Ja slutresultatet kommer ju ta sin tid eftersom vi ska vara klara näst sista gången vi träffas inför sommeruppehållet:)...
Ja ja.. detta blev ett långt inlägg som jag tänkte jag skulle avsluta med att i tisdags minsann var jag och hjälpte en tjej med sin häst.. Jag stod på backen och hon red alltså:).. En jättefin ponny som jag fick rida på slutet... wow... och så luktade jag givetvis väldigt mycket på den eftersom hästar är en av mina passioner här i livet...
Nästa helg bär det iväg till Ed, ska sova hela helgen hos min mamma men spendera lördagen i Tanum.. Rebecca fyller år på måndagen och min systerdotter Sofia fyller på lördagen så det blir till att lukta på bäbis och pussa Rebecca hela dagen...
Nä kram på er och så hörs vi...

7 kommentarer:

 1. En krans av hängbjörk eller lingonris är inte illa det heller (fast kanske inte som brudbukett... - eller, jag gillar när man vågar tänka utanför ramarna, så, varför inte?!)

  Kul att du hittade in hos mig! =)
  Läste att du har din mor utanför Ed. Själv bor jag i ett samhälle inte så långt ifrån Ed och jag är i Ed och jobbar ibland. Passar på att uträtta lite ärenden när jag ändå är där.

  Och nyligen har jag här på nätet lyckats 'ramla över' en hemsida till en affär som heter Lappglädje och det visade sig att den ligger i just ED! Är det någon du känner till ?
  Själv är jag väldigt ivrig att få upptäcka den! Hoppas på att kunna göra det till veckan!

  Spännande med ert quiltningsprojekt!
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 2. Vad mysigt Du har det här!

  Visst vill man gärna bo i huset. Nu finns svaret i bloggen! :-)

  SvaraRadera
 3. Kjempefine de stitcheriene, og det teppet lurer jeg også på å sy en gang... Ha en fin søndag! Og nydelig barnebarn under her da... Kjenner lukten av baby helt hit :)

  SvaraRadera
 4. Vilket härligt täcke det kommer bli, och vad gör det med lite ändrade färger, blir ju bara mer personligt så... Vilka härliga tyger du beställt, var tvungen att sitta hårt på mina händer för att inte rusa in och klicka på köpeknappen....
  Kram Lizzan

  SvaraRadera
 5. Det kommer att bli jättefint! Ja, Lapp-Elisa har mycket fint. Jag är sugen på samma paket som du köpt fast det gröna, och en hel del andra. Men det är syfestival i februari och det brukar kosta en slant. :-) Så jag får ligga lågt nu.
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
 6. Hörrud du Linea.. ska du till älvsjö? Dit ska jag:)...

  SvaraRadera
 7. Det är ju DU ju..., att jag inte förstod det genom att läsa din blogg Helene.., fasiken vad trög jag känner mig:)!!!!
  Kul att se dig här nu.., nu när vi inte träffas i butiken längre.
  Barnbarn har förgyllt ditt liv ytterligare Helene.., underbart!

  Kreativ till tusen är du, en jäkel på att sy, det har jag fått se i verkligheten ju:)
  Jaja.., det var minsann riktigt roligt att se dig här Helene., hoppas du har det bra!
  Vi ses snart igen...

  Kramar till dig
  Marianne

  SvaraRadera