lördag 20 oktober 2012

Syhelgen var....

fantastisk hos lapp-elisa som vanligt!

Vi hann sy en hel del utöver vårt projekt och det var kul. Tyärr har jag just nu bara ett foto och det är på fotoquilten. Här har jag lagt in bilder på flickornas härliga sommar. Den ska användas som tvfilt så det ska på en bred kant runt om och sen ska den vändsys i fleece. Det kommer bli varmt och skönt för dom!


När vi var klara med vårt projekt sydde jag och Anna varsin trevlig quilttop, jag i orange Jelly Rollen och hon i sin blå. Jättefina!

På söndagen körde vi ett Jelly Rolls Race som ska bara ta en timme att sy. Vi använde Annas batikrullar i detta race. Anna körde Röd/Rosa, Jessica Gul och jag Grön. Anna fixade det ju galant på  47 minuter, jag 1 h och 11 minuter och jessica 1,5 h tror jag.



Anna bjuder mig och Jessica på ett mysteriquilt! Istället för BOM blir detta ett BOW. Så varje vecka fram till tredje advent får vi via FB en BOW som vi syr och sen visar på féjjan. Vi har fått två st BOW och dessa två har jag sytt nu.. Och nu väntar jag på spänning på nästa veckas.

I syrummet går det frammåt... taket och väggen är på plats och nu håller Dennis på att bygga in ett rör. Så än så länge får jag vara kvar här ute i vardagsrummet!

Ska se om jag kan få bilder på de andra två topparna jag sydde hos lapp-elisa och visa er.

Kram

torsdag 11 oktober 2012

Hård vecka...

Jobbat två heldagar och avslutar torsdag och fredag med två timmarspass:) Så imorgon eftermiddag blir det till att åka till lapp-elisa i Lennartsfors för att ha en härlig syhelg med bästaste Anna och Jessica!
 Och det behöver jag.. ialla fall efter att har svurit mig trött över min Brothersymaskin!. Nu har det hänt något igen med den och givetvis under tiden jag höll på att sy färdigt Filippas grön/blå kjol. Himla tur att jag fick köpt mig den gröna sköna underbara Zig Zag symaskinen!



Den andra kjolen till vänster är Tuvas. Båda är sydda av min egna modell och pyntade med sammetsband o spetsar. Filippas gröna sammetsband är det även paljetter på. Alla tygerna är Tildas och är inköpta på Panduro här i stan, samt sammetsbandena. Men spetsen har jag köpt på Tygfabriken borta på Lamberget.


Hos Lapp-Elisa ska vi köra ett vindsnurrprojekt med charmsrutor och egna foton som vi stryker på några ´charms. Jag gjorde ett eget charmskollektion av Balityger som jag fått/köpt av annasbatik. 84 st färgade och 84 beiga har jag skurit.. 

Här hemma antar jag att Dennis fortsätter med mitt syrum:). Får se hur lång han hinner, hans pappa kommer oxå och hjälper till och barnens farmor pysslar nog med barn och katter.

Näpp, sängdag och så håller vi tummarna att Anders på Husqvarna nere istan har fått ordning på symaskinen tills imorgon.

Ha en superhelg allihopa!

Kram kram