söndag 20 maj 2012

I Torsdags var...

.. jag med bästa Siv på stan... Fast först käka vi frukost, utan tabletter, och det var jättegott med nybakade scones.. Tack för det!
Och sen åkte vi in till stan och där köpte jag mönster och tyg till klänningar.. Och så här fina tänkte jag att de ska vara på avslutningarna:)..


Här är väskan igen som min mamma ska få som Morsdagspresent.. Nu sitter handtagen fast där de ska... Det är inte lätt att få dom i rätt längd, vet egentligen inte om det är det nu heller, men fast är dom i alla fall...


Förutom tandläkarbesök för flickorna, ja, dom har söndagsöppen på folktandvården här på Öá, så satte jag och Filippa upp pinngungan  i eken..


Den här sydde jag i fredags till Tuva och tyget kommer från Moda!


Och den här kjolen sydde jag igår och mönstret kommer från boken Easy Quilt Projects. De två översta tygerna på kjolen kommer från Lapp-elisa och boken finns att köpa där oxå.. En mycket trevlig bok som jag har lånat av Anna på annasbatik.com


Ja, så vart det den här gången.. underbart väder, sambon bygger på växthuset, flickorna leker ute och jag längtar efter mina stora barn och mina barnbarn...

Nä, nu ska jag rycka upp mig och sy färdigt en quilt, ja, ja jaaa.. Jag ska diska först men sen ska jag sy:)

Kram

onsdag 16 maj 2012

Idag har jag...

..haft fullt upp med ett förkylt barn, bakat bullar som det var evigheter sedan jag gjorde och ett     saftkok av röda vinbär. 


Och så sydde jag.. började följa ett mönster men efter en halv text insåg jag att jag ville mera:).. Så jag har bl a plussat på en innerficka ala Ingermodell..



Utsidan blev nästan som mönstret.... Tygerna är föresten från Lapp-elisa..




Så här blev väskan färdig.. sydde även i en dragkedja.. Den här ska min mamma få i morsdagspresent... tror jag... Fast jag måste nog sy fast remarna ser jag nu:)



Hittade i en gömd låda remsor med hästmotiv så jag sydde färdigt toppen på den... Det blev 3 x 5 rader och så ska det på en kant med ett hästskotyg...

Ja, så nu är jag lite trötter... ska bli skönt att krypa ner i sängen om en liten stund..

kram kram


tisdag 15 maj 2012

Skönt med en...

extra ledig dag.. även om den nu har inneburit utvecklingssamtal för båda flickorna på respektive skola och förskola.

 Igår kväll fick jag scrapdille på rutigt och randigt i blått, rött, brunt och grönt.. det är resterna från Dennis quilt som jag gjorde förra året... 324 remsor 2" x 4 1/2" som jag sydde ihop tre och tre...


108 rutor blev resultatet som jag nu har gömt i en skokartong med en liten skiss på hur den ska bli färdig.. Detta blir nog present till min svärmor!



Igår kom det post ifrån USA med en Jelly Roll, Ruby, Moda.. det är den översta... 


Och i paketet var en Honey Bun, Fresh Cotton med oxå.. remsorna är 1 1/2" breda istället för 2 1/2" som på Jellyn..
Denna har jag spanat på ett tag och det blir nog en fotpläd som ska ligga nertill på sängen..


Tänkte höra med er läsare om någon av er har ett förslag till kant  på den här quilten? Enfärgad blå kant? 

Imorgon vankas det jobb igen, men ledig torsdag.. Då tänker jag åka till bästa Siv på andra sidan stan:)...

Gå gärna in på min polares hemsida www.annasbatik.com, hon har precis kommit hem från sin andra tur till Bali och har med sig tyger hem till bra priser.

Nä.. nu ska jag gå och smaka av soppan som Filippa beställde som middag...

Kram

söndag 13 maj 2012

Sen sist...

Två av dessa underbara kattungar har vi tingat som bor hos min mamma.. 



En svart och en beige, den ligger under den grå till höger...





Förra söndagen var vi till kyrkan för Maria konfirmerade sig och så här fin var hon... 



Igår var det en massa trädgårdsarbete, bl a grävdes en Astrid Lindgrens ros och en vit vinbärsbuske, Vit Jätte. Lite jordgubbsrens och ridskolan hanns med oxå.



Och idag blåste det alldeles förmycket för mig så jag sydde mig en topp som ska blir en sommarpläd. Nu måste jag bara fixa en ram och helst vill jag ha den i blå.. Skickat en bild till lapp-elisa för råd...



Mönstret var superlätt och finns i boken More layercakes.. 


Nu väntas en ny arbetsvecka på bästa förskola:)


Vi ses...

torsdag 3 maj 2012

Blir en intensiv helg

Idag hade jag en underbar förmiddag.. började jobba kvart i två till halv fem:).. Skönt med såna dagar för då hinner jag med lite hushållssysslor oxå.. Det är inte varje dag man hinner med det.. nåja.. lite lathet ligger ju givetvis bakom.. 

Igår blev jag påmind om att det var två år sedan jag slutade röka:).. Helt underbart att känna att jag kan andas frisk luft och förhoppningsvis har jag förlängt mitt liv lite oxå.. 


Min sambo kom hem med dessa två böcker till mig, tar det som en liten present... Det är Pam & Nicky Lintotts båda två.. de gör helt fantastiska quiltböcker...



När jag hämtade posten idag så låg ett paket med tyger ifrån Lapp-elisa i lådan.. Mycket trevligt... tygerna är främst för lite beställningsjobb och resten blir något annat:)


Och så är jag supernervös... Det visas nämligen vårkonst på Hammarös bibliotek i maj och där är jag med och visar ett av mina verk... Och ca 30 till... Vernisagsen är på lördag kl 12.30 till 15.00 om ni är sugna på en utflykt....


Efter vernisagsen så åker vi till mamma och kikar på hennes nya kattungar.. Barna är sååå sugna... Och på söndag är det konfirmationsdag för mitt gudbarn Maria. En riktig hästtjej.. kolla in www.stallheartbreak.blogspot.com 


Sen är det nog hemresedags.. Fast vi ska vägen om Jessica och hämta lite stolp till en liten ponnyhage:)..


Håll tummarna för mig på lördag är ni snälla!


Kram







tisdag 1 maj 2012

Härliga tider...

Efter en vecka med tre!!! avlusningar och 1000 kr fattigare åkte vi till Mariebergsskogen nere i stan... 


Tänk så stor Tuva har blivit som t o m flätar sitt hår själv.. 


Klappar en jättesöt liten ponny..


Vi träffade på så vackra fina hönor med tupp


Korv är gott


Skönt att krama pappa lite



Här tränar flickorna på att göra hage och fixa lite mat till Bonnie och Flingan ska vi låna 4 veckor i sommar



Fick lite tid över till att quilta färdigt min franska quilt.. här syr jag på lukkekanten.. Dock blir det utan volang som det var tänkt.


Och här hänger den i Eken:)


Här är quilten som jag kallar Engelska quilten



Har förstått att jag måste få iväg min Brothers på koll sen den "brakade".... Himla tur att jag har min gamla Husqvarna kvar:)

Nä, nu ska jag göra mannagrynsgröt som flickorna beställde till kvällsmat

Ps.. till helgen ska jag och några till ställa ut var sitt verk på biblioteket i Skoghall 

Kram