lördag 28 november 2009

Vilken resa...

och vecka... Som ni ser så har Anette svalt en till fotboll sen sista inlägget:).. Är det någon som tror att hon går ända till Nyårsafton? Inte jag:)

Efter en jättetrevlig helg i Tanum så blev det ett och annat stopp i Ed.. först ut var min snälla mamma som gav mig både lite kött, hennes goda inlagda gurka och en ljuvlig paradisgeleburk som försvann i ett nafs:)...
Sa hej till mina ex-svärföräldrar som är så underbara och snälla som lät Anette låna farmors bil och så blev det fikastund hos mina goa kompisar Anna-Carin och Jessica.. många långa kramar blev det... Det hann bli både mörkt och regnigt när jag fortsatt min färd hem med småflickorna som är jättesnälla på att åka bil:)

En hård arbetsvecka med långa dagar blev det för mig som jag tyvärr inte orkade hela vägen ut.. fredagen blev det spränghuvudvärk och helt slut.. men som tur var hade ju jag fått hit min son Tomas på besök på torsdagen:)..

Idag har det blivit lite julmarknad på Lövnäs Sockenstuga, Gengåvan på Våxnäs och tre sorters kakbak.. så nu är jag trött igen:(... I onsdags tog jag vaccinet mot influensan och lämnade nytt blodprov för njurröntgen som ska bli på tisdag kväll...

Och imorgon blir det kalas.. alltså har jag inte hunnit med något handarbete den här veckan:(...

Ha en fortsatt trevlig adventshelg

kram
Helene

torsdag 19 november 2009

Tomorrow...


we goes to... Tanumshede:)... Åh vad det ska bli roligt att få träffa min underbara höggravida dotter.. Har inte träffat henne på en månad nu tror jag. Det är nackdelen att ha flyttat så långt bort, men som tur är så är det ändå så pass nära att jag faktiskt kan komma till henne på drygt 2 timmar. Hon fyllde 19 år igår och därför passar jag och småflickorna att åka ner. Vi ska dock sova hos min syster Birgitta och hennes lilla familj som oxå bor i Tanum.
Jag har sytt en ängladuk, grytlapp med ängel och så ska hon få några röda och vita linnehjärtan. Eftersom hon har flyttat till en lägenhet nu så ska vi ta och göra en liten affärsrunda på lördagen så vi kan fylla på lite som hon och hennes familj behöver.. alltid fattas det något när man får ett eget boende:).
Idag har min småflickor fått influensasprutan och det gick hur lätt och smärtfritt som helst, men tyvärr har Tuvas arm svullnat lite nu på kvällen och jag hoppas att det inte blir något mer. Jag är inringd på jobb nämnligen och behöver få jobba lite:)...
Och min kära sambo som fyller 40 år idag har fått sin kycklinggryta serverad och en glasstårta på det. Och så får han spendera hela helgen med egen tid... det är på tiden att han får det.
Och förresten, trodde ju att jag skulle kunna vara med på årets julmarknad här på Hammarö, men tyvärr var det fullt, så jag har lämnat bort mina saker till affärer istället. Det funkar ju det oxå:)
Nä, kram på er, nu måste jag packa färdigt!
Ha en mycket trevlig helg, det ska jag ha:)
Helene
Eftersom jag har arbetat hela veckan så har det inte blivit något handarbet mer än det till Anette... och det blir rakt då inget i helgen heller.. men sen så..

måndag 16 november 2009

Hurra....


..idag kom detta vackra paket på posten från www.lapp-elisa.com ... fatta hur kul det är när man kommer hem från jobbet och får syn på detta.. man kan ju bara bli hellycklig!
Som ni förstår har det varit en intensiv helg för mig:) med 9 timmars quiltträff på lördagen, och på söndag tog jag sovmorgon. Mycket behövligt men ack så ont i huvudet jag hade.. inte bra att sova så länge.. hoppade över frukost och tog med mig familjen på en kurragömmalek i våran underbara skog. Därefter gick vi in och värmde på dagens efterrätt, paj med vaniljsås, och en kopp te.. japp, ni läste rätt.. vem säger att man måste äta efterrätten eftermiddagen:)
Och medan Dennis drog iväg och köpte småflickornas ena julklapp, begagnade slalomskidor, så började jag och flickorna med middagen. Det fick bli kött, sås och potatis med kokta morötter till.. mumsilababba. Och ingen efterätt då eftersom den hade vi ju redan käka upp..
Sen fick jag bakfnatt.. solrossnittar och tekakor, ja jag tror oxå snart att det enda jag gör är att baka, men riktigt sant är det ju inte, jag fixade ju även quiltgruppens nya sida... Skogsstjärnorna heter ... kika gärna in på den i länken ......
Idag har jag jobbat halv dag, och efter att ha hämtat flickorna så åkte vi hem och ja ja,, jag vet ,,, men kan inte låta bli nu när det snart är advent och jul... bakade snoddas och mer chokladsnittar... på något mystiskt vänster så minskar just den burkens innehåll:).. webkamera vid skafferiet vor kanske en god ide:)...
Nä, kram på er och ha det så gott!
Helene

söndag 15 november 2009

Grytlapp och Quiltträff....




Häpp... den här änglagrytlappen är från PW´s ... helt underbart söt.. hm undrar vem som ska får den.....
Bilden överst är från quiltträffen igår.... tyvärr hann två utav deltagarna gå hem men detta gänget hängde med från start till slut... Visst är det helt ljuvliga alster vi har gjort.. jag har gjort ängladuken:)...
Maries snippgran är jättekul.. den ska jag göra någon dag med barnen för den är superenkel... och ändå ser den så välarbetad ut...
Vill tacka alla som var med igår.. det var JÄTTEKUL.....
kram på er...
Helene

lördag 7 november 2009

Idag är det dags....

att damma av husets insida... fått bort de sista lådorna i vardagsrummet:). Och nu sitter gardinsstängerna på plats...

Och nu är jag ensam (skönt) kvar hemma eftersom flickorna och Dennis drog till farmor och farfar i Nysäter. Så nu ska jag strax sätta mig och mysa med mina tyger, det ska bli grytvantar och en duk till mitt äldsta underbara tös som nu bor i ett eget hem.. På tiden kan nog många tycka eftersom hon har bott hos sin pappa med sin lilla dotter och nu väntar sitt andra barn. Beräknad ankomst för mitt andra barnbarn är nyårsafton:)..

Ha det nu så gott resten av helgen. Det ska jag ha:)

kram